O Nama

Boris StermotiCH

Stručnjak preživljavanja, s iskustvom koje se proteže kroz dva desetlječa. Kroz ovu dugogodišnju strast, primio sam brojna priznanja od sportskih saveza širom svijeta. No, ono što me stvarno pokreće je ljubav prema prirodi i pustolovini, i ta strast je dovela do toga da postanem osnivač Prve Hrvatske Škole Preživljavanja u Prirodi i mnoštvo drugih projekata.

Ono što me istinski inspirira je moja duboka empatija prema mladima i želja da im pružim priliku da pronađu snagu unutar sebe. Sa mladima sam radio dugi niz godina u Italiji i Hrvatskoj te postizao mnogobrojne rezultate. To me motiviralo da se upustim u realizaciju projekta ovakvog tipa i u našoj zemlji. Umjesto da pričam o sebi, želim da moja djela nastave govoriti za mene. više

Honoris Causa (SIWA), Stručnjak za Preživljavanje (AICS i FISSS), Planinska Jednica (EI), Spas na Moru (FISA), Vodič aktivnosti na nepristupačnim područjima (HGK-GSS), Terenska Vožnja 4x4 (FIF), Stručnjak za Ronjenje na Dah (PADI), Instruktor za MTB (ANI), Vodič Avanturističkog Kluba (copor.org), Terapeut divljinom, (CV: stermotich.com) 

TedI Viternik

Zaljubio sam se u prirodu dok sam u tišini šume satima rezbario drvo i stvarao. Izleti su s vremenom postali svakodnevna rutina, a bivakiranje je postalo neizostavan dio mog života. Moja ljubav prema prirodi nije stala samo na trekkingu i raznim avanturama; obrada drva i rezbarenje postali su moji glavni hobiji.

No, život mi je priredio najbolji zadatak – postao sam roditelj. Kroz iskustvo roditeljstva, javila se potreba za socijalnim volontiranjem. Uz to, posvetio sam se aktivizmu radi očuvanja prirode. Spoj rada s djecom i mladima te boravka u prirodi postaju moj životni poziv.

Ekolog, Zaštitnik prirode i društveni aktivist, Stručnjak za Bushcraft, Suradnik Škole Bosonogi, Vodič Avanturističkog Kluba (copor.org), Vodič aktivnosti na nepristupačnim područjima (HGK-GSS), Terapeut divljinom

Gabriela Beštak

Kroz višegodišnje iskustvo kao radna terapeutkinja u radu s djecom s teškoćama u razvoju, prati me želja i unutarnji poriv za pomaganjem drugima. Kao velika zaljubljenica u prirodu i biciklizam, provela sam mnogo vremena i kilometara duž cijele hrvatske obale, provodeći vrijeme u prirodi, spavajući u njoj i stapajući se s njom. 

Na taj način osvijestila sam koliko priroda može biti odličan medij za približavanje sebi, jačanje vlastitih potencijala, razbijanje prijašnjih štetnih uvjerenja te cjelokupno poboljšanje osjećaja blagostanja. Ideja terapijskog rada s djecom i mladima kroz boravak i provođenje aktivnosti u prirodi pobudila je u meni veliku želju i nadu za stvaranjem boljih, jačih i sigurnijih pojedinaca koji će svojim djelovanjem također doprinijeti poboljšanju ovog svijeta.

Radni terapeut, Zaštitnik prirode i društveni aktivist, Vodič Avanturističkog Kluba (copor.org), Vodič aktivnosti na nepristupačnim područjima (HGK-GSS), Terapeut divljinom

Sabina Voschion

Kao osoba s dubokom povezanošću s prirodnim, još od djetinjstva razvila sam snažnu osjetljivost prema ekološkim problemima i zbog teškog djetinstva, empatiju prema drugima. Kroz različite oblike obrazovanja, poput tečajeva ronjenja, jahanja, jedrenja i voditeljstva u prirodi, nadogradila sam svoje iskustvo i strast prema istraživanju divljine i brizi za okoliš. 

Redovito sudjelujem u pustolovim pohodima i ekološkim akcijama, pa tako inspiriram druge svojom predanošću. Posebno sam ponosna na svoje aktivno sudjelovanje u prvoj školi preživljavanja, pustolovine i prirode za djecu i mlade Bosonogi, što svjedoči o mojoj predanosti učenju i dijeljenju vještina s mlađima. Vjerujem u moć iscjeljenja kroz povezanost s prirodom i međusobnu podršku, te nastojim biti izvor potpore za sve koji me okružuju.

Ekolog, Zaštitnik prirode i društveni aktivist, Voditelj Škole Bosonogi, Vodič aktivnosti na nepristupačnim područjima (HGK-GSS), Terapeut divljinom