O Nama

Boris Stermotić

Stručnjak preživljavanja, s iskustvom koje se proteže kroz dva desetlječa. Kroz ovu dugogodišnju strast, primio sam brojna priznanja od sportskih saveza širom svijeta. No, ono što me stvarno pokreće je ljubav prema prirodi i pustolovini, i ta strast je dovela do toga da postanem osnivač Prve Hrvatske Škole Preživljavanja u Prirodi i mnogih drugih projekata.

Ono što me istinski inspirira je moja duboka empatija prema mladima i želja da im pružim priliku da pronađu snagu unutar sebe. Sa mladima sam radio dugi niz godina u Italiji i Hrvatskoj te postizao mnogobrojne rezultate. To me motiviralo da se upustim u realizaciju projekta ovakvog tipa i u našoj zemlji. Umjesto da pričam o sebi, želim da moja djela nastave govoriti za mene.

Honoris Causa (SIWA), Stručnjak za Preživljavanje (AICS i FISSS), Planinska Jednica (EI), Spas na Moru (FISA), Sigurnost na Otvorenom (HGK-GSS), Terenska Vožnja 4x4 (FIF), Stručnjak za Ronjenje na Dah (PADI), Instruktor za MTB (ANI), Vodič Avanturističkog Kluba (copor.org) 
extremesurvive.com bosonogi.org copor.org survival.aforumfree.com naturvival.dev justadventure.org terapijadivljine.com